Mijn ervaring met plastische chirurgie in Seoul

Mijn ervaring met plastische chirurgie in Seoul

ID Hospital, Gangnam, Seoul, South-Korea

13 november 2016

Day 80 after caucasian male surgeryHallo! Je bent waarschijnlijk op deze pagina beland omdat je op zoek bent naar informatie over waar je best plastische chirurgie kan onderaan, wat je mag verwachten, welke hospitalen en chirurgen betrouwbaar zijn en hoe snel je terug aan de slag kan. Dat is nou net waar ik een paar maanden geleden naar op zoek was, en het was bijna onmogelijk om daarover info te vinden, zeker als een Europese hetero man, maar laten we even een stapje terug zetten.

Ik ben Chris. Ik ben een Belg maar woon in Thailand. Als communicatiecoach ben ik het gewend van voor een groot publiek te staan. Van zodra er camera’s aan te pas kwamen, zag ik echter m’n zelfvertrouwen snel zakken omwille van mijn uiterlijk. Ik vond meer en meer dat hoe ik er uit zag, niet meer overeen kwam met de energieke persoon die ik eigenlijk ben. Dus ja, ik had de keuze om de meest stijlvolle (en dure) kleding te kopen in de hoop dat de camera me vanuit een goede hoek zou fotograferen, of ik kon een oplossing zoeken voor het onderliggende probleem.

Zoals heel wat mannen kampte ik met de vragen “Is plastische chirurgie niet enkel voor vrouwen? Wat zullen m’n vrienden, familie en klanten er van zeggen?”

Na meer dan 200 reacties en opmerkingen die ik heb ontvangen sedert m’n eerste foto’s hierover op Facebook, kan ik je zeggen dat ik slechts ÉÉN negatieve reactie heb gehad, en dan nog wel van iemand die geboren is met een prachtige kop. Heel wat mensen doen een plastische chirurgie van het gelaat of van het lichaam, en er is niet langer enige reden om het te verbergen. We leven in een maatschappij waar geneeskunde en wetenschap zo goed zijn geworden dat we onszelf en onze omgeving teniet doen als we er niet goed blijven uitzien. Mensen houden er van als je er openlijk voor uitkomt, want ze gaan het toch merken dat je er net een beetje (of een heel stuk) aantrekkelijker uitziet dan voorheen. Dus doe waar je zin in hebt en laat het de wereld weten. Als chirurgie jouw geluk in het leven kan bevorderen, DOE HET! Ik ben er alvast ontzettend blij mee!

Waarom plastische chirurgie?

Telkens wanneer ik in de spiegel keek, zag ik de negatieve gevolgen van de zwaartekracht. Heel wat overtollig vet en rimpels, heel veel rimpels want IK LACH NU EENMAAL HEEL VEEL! Twee jaar geleden heb ik een Thailand een niet-permanente facelift gedaan, ook wel een threadlift genoemd. De resultaten waren enorm goed maar ik was toe aan langer blijvende oplossingen en wou ook nog een paar andere ergernissen oplossen. Als grootste problemen zag ik mijn zwakke kin en terugvallende kaaklijn, een knobbelneus en het er ouder uitzien dan ik ik wilde. 

Als je een paar minuten tv kijkt, valt het je al snel op dat de meeste acteurs en actrices een mooi gestroomlijnde kaaklijn hebben. Bij sommigen was het een geschenk van de natuur, bij de meesten was het echter een geschenk van een uitermate goede chirurg, dus daar ging ik ook voor.

Hier zijn een paar foto’s van de probleemgebieden.

caucasian male, before surgery, wrinkles, baggy eyelids
caucasian male, before surgery, weak jaw line, wrinkles, baggy eyelids
caucasian male, before surgery, receding chin, weak jawline, fatty underchin

Welk hospitaal kiezen?

caucasian male, before surgery, last checkup with surgeon at ID Hospital

Ik had een viertal jaar geleden een chirurgische ingreep ondergaan in België bij een “alom bekende chirurg” die nauwelijks naar zijn patiënten luisterde en waar ik twee jaar later nog spijt van had. Het resultaat in België was helemaal anders dan wat ik had gevraagd en ik heb zelfs nooit m’n medisch dossier ontvangen. Ik schrijf er over een paar maanden misschien wel eens een blog post over.

Ik was dus niet langer geïnteresseerd om het in België of Nederland te doen. In plaats daar van ging ik op zoek naar een stad waar plastische chirurgie zo normaal was dat de opgedane expertise beter moest zijn dan elders ter wereld. Als je bekend bent met K-Pop dan lag de oplossing voor de hand: Seoul. Meer Zuid-Koreanen ondergaan plastische chirurgie dan om het even welk ander volk ter wereld. Studenten krijgen vaak als verjaardagsgeschenk voor hun 18de (of jonger) een neuscorrectie, nieuw kaaklijn, of een complete makeover. De resultaten zijn dan ook verbluffend!

Maar welk hospitaal kiezen? Ik was al een tijdje op zoek en had m’n lijstje afgewerkt naar slechts twee. (Ik schrijf een volgende blog over hoe ik precies m’n keuze maakte, dus meld je zeker aan voor een melding via email wanneer ik die online zet).

Hoe meer ik navroeg bij mensen die ik kende en die er goed uitzagen (na chirurgie): acteurs en actrices, stewardessen en bekendheden hier in Azië, hoe meer ik steeds bij dezelfde naam terecht kwam: ID Hospital.

Heel Azië (en reeds een deel van het westen) is in de ban van de TV serie “Let me in” waar mensen met aangeboren gelaatsafwijkingen worden omgetoverd tot ware supermodellen!! Ik viel bijna achterover van de vóór-en-na foto’s en videos en hoe hun vrienden hun ogen niet konden geloven hoe die “lelijke eendjes” of “komkommerkinnetjes” die ze al heel hun leven kenden er zo prachtig konden uitzien. Hun leven was op slag veranderd. Ik bleef de hele nacht wakker en heb waarschijnlijk elke pagina van hun website gelezen… en daar stond het… zij waren de kliniek die gelaatschirurgie hebben op de kaart geplaatst. Mijn keuze was zo goed als gemaakt. Mijn gezicht is te belangrijk om aan een tweede- of derderangs-kliniek over te laten. Het was een investering maar wel één die me voor de rest van m’n leven gelukkig maakt en me daadwerkelijk vooruit helpt.

De volgende dag stuurde ik hen enkele foto’s toe en vroeg hen om een consultatie online. Ik had al een redelijk goed beeld van wat ik wou, maar zou luisteren naar wat zij me zouden voorstellen mocht ik voor de volledige behandeling kiezen zoals in de TV show. Alles wat ze zeiden was bijna compleet in lijn met wat ik voor ogen had. In plaats van de two-jaw-surgery opteerde ik echter voor een kaaklijn implantaat om een bijna identiek resultaat te bekomen maar met een veel kortere herstelprocedure.

De dagen vóór de operatie

Enkele dagen vóór de operatie had ik consultaties met alle chirurgen en voelde me onmiddellijk op mijn gamak. Ik kreeg op m’n hele reeks vragen steeds een helder en eerlijk antwoord. Zo raadden ze me aan om niet nog meer vet van onder de bovenste oogleden te verwijderen (dan sluiten de oogleden mogelijk niet volledig), maar om in plaats daarvan de vouw iets te verleggen waardoor ik een jonger resultaat bekom. En inderdaad, het was steeds het juiste advies. Ik ging met een gerust gemoed terug naar het hotel, maakte de voorbereidingen voor de operatie een paar dagen later en genoot van de bezienswaardigheden en het lekkere eten van deze wereldstad.

Een paar dagen later meldde ik me aan bij ID Hospital voor de operatie. Om 10u ‘s morgens werd de volledige verdoving toegedient en omstreeks 8u ‘s avonds werd ik wakker. Drie chirurgen hadden doorheen de dag de nodige operaties uitgevoerd, elk in hun vakgebied en in overleg met allen met het beoogde resultaat tot doel. Ik herinner me nog dat ik gewekt werd midden in een aangename droom, dus ik had niets van de hele operatie gevoeld. Mijn full makeover plastische chirurgie omvatte:

 • Bovenste ooglidcorrectie
 • Neustipchirurgie
 • Kaaklijnoperatie
 • Kinoperatie
 • Mini facelift + vet verwijdering (onderkin)
caucasian male, before surgery, fatty chin reduction, mini facelift
caucasian male, before surgery, mini facelift, surgeon markings
Going into full anesthesia before makeover surgery

Hestel (Vooraanzicht)

caucasian male, before surgery, weak jaw line, wrinkles, baggy eyelids
Before

Een paar dagen vóór de plastische chirurgie.

Day 2 after caucasian male surgery
Day 2

Een paar dagen m’n haar niet wassen en me niet scheren zodat de hechtingen kunnen helen.

Day 2 after caucasian male surgery
Day 4

Mijn gezicht is nog gezwollen en wat blauw maar ik voel niets van pijn!

Day 6 after caucasian male surgery
Day 6

Het is pas enkele dagen later en de crèmes en cold/hot packs helpen de kneuzingen snel te verminderen.

Day 10 after caucasian male surgery
Day 10

Ik mag eindelijk een scheerbeurt hebben! Buiten nog enkel blauw plekken zijn de meeste kneuzingen weg. M’n kin begint vorm te krijgen,

Day 26 after caucasian male surgery
Day 26

Ik ben reeds een week terug thuis en alle blauwe plekken zijn weg. Het is nu ook heel wat makkelijker om me te scheren.

Day 27 after caucasian male surgery
Day 27

M’n kaakspieren doen dubbel werk aangezien er meer gewicht (kaak en kin) aan vast hangt dan ze gewoon waren.

Day 35 after caucasian male surgery
Day 35

Ik kijk minder vaak in de spiegel en denk niet meer bewust na over m’n kaak en kin. Ik ben er aan gewend.

Day 42 after caucasian male surgery
Day 42

Ik ben deze ochtend net opnieuw aan m’n spiertraining begonnen. Het contrast en helderheid van de foto heb ik wat aangepast want de foto was enorm donker.

Day 55 after caucasian male surgery
Day 55

Ik ben enorm tevreden met de resultaten en het is nog niet eens twee maanden! Ik verwacht nog beter tegen maand 3 tot 6!

Day 78 after caucasian male surgery
Day 78

Tijd voor een nieuw kapsel dat beter past bij m’n aangepaste kaaklijn en kin!

Day 80 after caucasian male surgery
Day 80

Het grootste voordeel naast er jonger uitzien is ongetwijfeld: meer zelfvertrouwen. Vandaag heel casual de stad in!

Herstel (Zijaanzicht)

caucasian male, before surgery, receding chin, weak jawline, fatty underchin
Before

Ik voelde me ongelukkig over m’n zwakke kin voor zo lang ik me kan herinneren. Gelukkig vond ik de juiste dokter!

Day 5 after caucasian male surgery
Day 5

In plaats van de typische keuze tussen twee standaard-implantaten zoals bij de meeste klinieken, werd mijn kin en kaaklijn ge-x-rayed en op-maat gemaakt om zo de natuurlijke balans van m’n gezicht te herstellen.

Day 10 after caucasian male surgery
Day 10

M’n neus, kin en kaaklijn staan nog gezwollen maar ik vertrouw op het team voor de vorm die ik wil!

Day 27 after caucasian male surgery
Day 27

De hechtingen zijn reeds enkele weken verwijderd en alles is perfect genezen. Tijd om de bakkebaard te laten groeien.

Day 35 after caucasian male surgery
Day 35

Het zal nog een aantal maanden duren voor ik het eindresultaat zie, maar ik hou reeds van de huidige vorm. Mijn kaak beweegt nu ook makkelijker!

Day 80 after caucasian male surgery
Day 80

Ik ben ontzetten blij met het resultaat en het verbetert nog elke dag. De beste beslissing van m’n leven. Mijn oprechte dank aan iedereen van ID Hospital!

Nazorg

After surgery care: healing light treatmentOm de paar dagen na operatie, onderging ik korte 30-minuten durende behandelingen in de kliniek om het herstel te bespoedigen. Alles ging er heel ontspannen maar professioneel aan toe.

Tijdens m’n laatste bezoek vroeg ik hen wat ik thuis kon doen, om het beste resultaat te bekomen, dus ze raadden me enkele producten aan die helpen om de zwellingen en blauwe plekken snel te verminderen: Spot Serum, Mild Serum, Cleanser and Toner.

Het allermeeste effect had ik van de maskers – ik maak er een foto van in een volgende blog post. Het eerste type hielp om de huid te verjongen en elasticiteit te verhogen. Het tweede type helpt om de zwelling te verminderen en de huid optimaal aan te spannen in de kortst mogelijke tijd. Het duurde nauwelijks 7 á 20 minuutjes voor ik ging slapen en was een goede manier om even te ontspannen na een lange werkdag.

ID:ology products to accelerate healing process after surgerySindsdien heb ik heb af een toe een paar vragen toegemaild, en heb ook een Skype Videogesprek met één van de chirurgen gehad om m’n herstel op te volgen. Ik ben enorm onder de indruk van hun nazorg. Ze willen er echt voor zorgen dat ik de beste resultaten bekom na de operatie en luisterden steeds aandachtig naar wat mijn doelstellingen waren van bij het allereerste gesprek, dus ja, ik ben enorm tevreden van mijn keuze!

Het resultaat

Ik ben nu reeds opgewonden over het resultaat dat ik vandaag heb, en dat wordt enkel nog beter over de komende maanden! Vooral afgelopen weekend was aangenaam wanneer ik één van m’n nieuwste vrienden opnieuw tegenkwam. Ze zei: “Ik herinner me nog dat we elkaar ontmoetten op een evenementen een paar maanden geleden, maar je zag er toen heel veel ouder uit dan nu!!!”. Dit alleen al was het absoluut waard!

European male makeover photo after plastic surgery chin correction
European male makeover photo after plastic surgery better define jawline
European male makeover photo after plastic surgery diamond shape jawline
European male makeover photo after plastic surgery and new haircut
European male makeover photo after plastic surgery with more confidence
European male makeover photo after plastic surgery looking like a teenager

Hoe je voorbereiden?

Hot and Cold Gel Packs to be used to reduce swelling and bruising after cosmetic surgery
After surgery care: hydrating facial mask PLA
Wearing a towel around the hot pack to rapidly reduce swelling after chin and jaw surgery
Soft and mostly liquid post-surgery food diet
Seoul Bakeries and Restaurants
Shopping and Surgery Trip to Korea, a perfect combination
Almost 24 hour shopping
South-Korean Architecture in Seoul

Bedankt voor al de vragen die jullie me reeds stuurden. Binnenkort maak ik een paar nieuwe blog posts met antwoorden. Vul alvast jullie email in hieronder, dan stuur ik een email wanneer de blog post online staat!

 • Hoe je voorbereiden?
 • Wat meenemen? Waar logeren?
 • Welke vragen je moet stellen aan jouw chirurg?
 • Hoe je het beste internet pakket bekomt in Korea?
 • Wat en waar te eten?
 • Hoe de stad verkennen?
 • Tips om te winkelen en plaatsen om te bezoeken.
 • Hoe zo snel mogelijk genezen?
 • Hoe je voorbereiden?
 • Wat meenemen? Waar logeren?
 • Welke vragen je moet stellen aan jouw chirurg?
 • Hoe je het beste internet pakket bekomt in Korea?
 • Wat en waar te eten?
 • Hoe de stad verkennen?
 • Tips om te winkelen en plaatsen om te bezoeken.
 • Hoe zo snel mogelijk genezen?

Hoe hen contacteren?

16 story building of ID Hospital in Seoul, South-KoreaHet hospitaal is super makkelijk te bereiken want het bevindt zich in de wereldbekende Gangnam buurt.

ID Hospital ligt op loopafstand van het ondergronds metrostation Sinsa en valt op door de immens grote bloem op de gevel van het 16 verdieping tellende gebouw.

Taxi’s en bussen zijn er overal, evenals hotels en een overaanbod aan restaurants. Openbaar vervoer in Korea wordt terecht als één van de allerbeste ter wereld beschouwd dus je kan hen op heel wat manieren bereiken:

Adres:
142 Dosan-daero, Gangnam-gu, Seoul, South-Korea
[uitgesproken dosandeero, gangnam goe]

Web:
eng.idhospital.com

Facebook:
facebook.com/idhospital.eng

Je kunt er terecht in heel wat talen: Koreaans, Engels, Chinees, Thais, Russisch om maar te beginnen.

Als je een vraag hebt, kan je me ook persoonlijk contacteren via m’n Facebook profiel or via m’n Facebook Fan Pagina. Ik weet hoe moeilijk het is om de juiste informatie te vinden, dus ik help graag waar het mogelijk is.

Chris Fox, België en Thailand

[Lees deze blog post in het engels hier]


Wanneer je dit artikel interessant vond, deel het graag met vrienden via deze links:

1 comments On Mijn ervaring met plastische chirurgie in Seoul

Leave a reply:

Your email address will not be published.